Barion Pixel

Hogyan keress pénzt a zenéddel?

Az első és legfontosabb, hogy azért legyen némi tapasztalatod és NE kezdő legyél. A másik, hogyha pént akarsz keresni akkor gyorsan és jól kell dolgozni!

Pár lehetőség:

1. Csinálsz saját zenéket és felteszed Youtube-ra. Sajnos ennek az a hátránya, hogy a csatornádon mininimum 1000 feliratkozó kell és 4 óra megnézés. Ezután indulhat a pénzkeresés, De vigyázz mert YT mindent felismer ami nem saját és máris tiltja a pénkeresést.És egy nagyon fontos hátrány, hogy több tizezres vagy havi szászeres nézzetségek után fizat aránylag jól.Szóval sok zene kell, hogy keress.

2. Készítesz előadóknak remixet. De itt nagyon jónak és egyedinek kell lenned. Meg a szakmában ismertnek kell lennie a nevednek. Nagyon nagyon jó remixnek kell lennie, hogy fizessenek. Általában ingyen szeretik az előadók kapni 🙂

3. Itthoni Ghost producer vagy nevesített producer
Megkeresel előadókat általad készített zenékkel és szerződés és díjazás fejében te csinálod meg a zenei alapokat. Itt titoktartás van, hogy nem az előadó készíti az adott dalt. Vagy szintén ugynez a módszer csak itt kiírják a lemezen a neved. Ebben az esetben viszont jár neked jogdíj!

4. Külföldi Ghost producer
Itt már jó pénz tudsz keresni ha jól és gyorsan dolgozol. Mutatok pár oldal ahol tudsz regisztrálni és ha tetszik a zenéd akkor el tudod adni:

https://edm-ghost-production.com/

https://ghost-nation.com/

https://edmwarriors.com/

5. Saját hangokat, hangmintákat készítesz és azt adod el.